termelést segítő fejlesztés

Kedvezményezett: ROZETTA-COOP Sütő- és Cukrászipari Termékgyártó és Forgalmazó Kft.
Projekt címe: A Rozetta-COOP Kft. termelést segítő fejlesztése
Támogatás összege: 16,63 millió forint
Támogatás intenzitása: 70%
A projekt fizikai zárása: 2020.12.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01523

Projekt bemutatása

A több mint 25 éve működő cégünk számos üzlet részére biztosít pékárut és cukrászsüteményeket, továbbá közétkeztetésben és iskolák kiszolgálásában is részt veszünk. Termékeinket Mezőkövesd és vonzáskörzetében értékesítjük, valamint Miskolc és Eger ellátásában is részt veszünk. Jelenleg a vonzáskörzetünkben is meghatározó szerepet töltünk be, egyre több általunk szállított üzletben egyedüli beszállítók vagyunk.

A most induló pályázat során a fő profilt képező kenyér gyártásának gépesítését és a kapacitás bővítését tűzte ki célul vállalkozásunk annak érdekében, hogy az egyre bővülő piaci keresletet figyelembe véve eleget tudjunk tenni a vevői elvárásoknak. A kapacitás bővítés keretében a célunk egy kenyérvonal kiépítése, valamint a már meglévő technológiai paraméterek javítása, bővítése. Jelen állapot szerint az üzem kapacitása teljes mértékben kihasznált, így gépesítés és kapacitás bővítés nélkül a további fejlődés, növekedés lehetősége nem biztosított. A most megnyert pályázat keretén belül az alábbi gépek kerülnek beszerzésre:

  • Glimek IPP6/22 tésztapihentető,
  • Langheinz L210 vízhűtő,
  • Ram S30 tészta osztó-gömbölyítőgép,
  • VDM FR 2C 600 szalagos sodrógép.

A beruházás eredményeként a Rozetta-Coop Kft. kenyér előállító kapacitása a jelenlegi 400 Kg/óra helyett várhatóan 1500-2000 kg/óra mértékre fog növekedni, a kapacitás bővülésével javul a cég hatékonysága, jövedelmezősége, mely nagyban befolyásolja a vállalkozás foglalkoztatotti létszám megtartó képességét. A gépesítés által felszabaduló dolgozói létszámot a finom pékáru és a leveles termékek gyártásánál jelentkező súlyos szakemberhiány enyhítésére lehet átcsoportosítani, a kapacitás bővítésén túl az egyenletes minőség és technológiai stabilitás mint technológiai cél is megvalósul.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.