2017 évi Pályázatok

Versenyképességünk növelése adaptív technológiai innováció révén

Kedvezményezett: ROZETTA-COOP Sütő- és Cukrászipari Termékgyártó és Forgalmazó Kft.
Projekt címe: A Rozetta-Coop Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén
Támogatás összege: 12,73 millió forint
Támogatás intenzitása: 50%
A projekt fizikai zárása: 2018.08.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00946

Projekt bemutatása

A több mint 25 éve működő cégünk számos üzlet részére biztosít pékárut és cukrászsüteményeket, továbbá közétkeztetésben és iskolák kiszolgálásában is részt veszünk. Termékeinket Mezőkövesd és vonzáskörzetében értékesítjük, valamint Miskolc és Eger ellátásában is részt veszünk. Jelenleg a vonzáskörzetünkben is meghatározó szerepet töltünk be, egyre több általunk szállított üzletben egyedüli beszállítók vagyunk. A vevőkör eddigi bővítése sajnos kapacitás hiányában nem valósulhatott meg, több alkalommal is vissza kellett utasítanunk partnereink megrendeléseit. Az intenzív növekedés minőségi kivitelezéséhez megfelelő gépek vásárlására van szükség, melyet részben a kapacitás növelése, részben a gépek amortizációja indokol. Az új gépek beszerzése nemcsak korszerű és gyors munkavégzést tesz lehetővé, hanem folyamatosan minőségi termékek előállítását eredményezi. A most induló fejlesztés keretén belül beszerzésre kerül 2 db Forgóállványos kemence, illetve a kemencék tartozékaként 270 db Sütőlemez és 15 db sütőkocsi. A beszerzésre kerülő 2db korszerű forgó kocsis kemence több számunkra hasznos újítást is tartalmaz, a THERMOGATE rendszernek köszönhetően a kemence ajtó nyitásakor, a kezelő személyzet nincs kitéve a kiszabaduló magas hő okozta égési sérüléseknek, a kemence gőz ellátása lehetővé teszi mind a minőség, mind a gyártási volumen növekedését. A beszerzésre kerülő kemencék előnyös tulajdonságai közül kiemelendő, hogy intelligens energia és hőszabályozással rendelkeznek. A régebbi modellekhez képest az új „Green” széria akár 25%-kal kevesebb energiafogyasztással képes a már megszokott kiváló sütési teljesítményt biztosítani köszönhetően a kemencén belül optimalizált a légáramlásnak.

Az eszközök beszerzésével egy magasabb színvonalú, a higiéniai előírásoknak teljes mértékben megfelelő termelési és munkahelyi környezet jön létre, a termelékenység növekedésével lehetővé válik partnereink teljes körű kiszolgálása. Korszerű technikai eszközökkel sokkal jobban meg tudjuk célozni az egészségtudatos táplálkozás híveit, például a teljes kiőrlésű termékcsalád bővítése még pozitívabb tartományba emelheti a pénzügyi mutatóinkat.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.

Kiadvány megnyitása

Magunkról

A Rozetta-Coop Kft-t 1992-ben hozta létre a Mezőkövesdi Szövetkezeti Zrt. valamint 4 magánszemély azzal a céllal, hogy sütő és cukrászipati termékeket állítson elő.

A cég működését közvetlenül az alakulás után megkezdte. Székhelye Mezőkövesd főutcáján található, ahol sütőüzem, és kiskereskedelmi egység működik. A cég Mezőkeresztesen rendelkezik telephellyel, ahol cukrászüzem működik.

Cégünk fő tevékenysége: Kenyér, friss pékáru gyártása.

Egyéb tevékenységek: Tartósított lisztes áru gyártása, élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem, kenyér, pékáru, édesség kiskereskedelem, közúti áruszállítás.

Cégünk két telephelyén a sütő és cukrászipari termékek széles körét gyártja. Termékeinket régiós szinten számos partner számára értékesítjük.

2018.09.20-tól, az új technológiai berendezések beszerzésének köszönhetően cégünk kínálata teljes kiőrlésű lisztből készült termékekkel bővült.

Legjelentősebb partnerünk a térségben a Mezőkövesdi Ker-Coop Zrt. Vevőink között megtalálható a Megyei Reumakórház, valamint a térség számos közoktatási intézménye.

Comments are closed.