Egészséges életmód

Egészséges életmód a Rozetta-Coop KFT-nél

A pályázat során megvalósítandó programok:

Programajánló

Tematika

Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítása

 • Egészségügyi állapotfelmérés

2012. december és 2013. július 1 alkalommal 30 fő részvételével

 • Fórum, munkacsoport megbeszélés

2012. december 2013. március és június 1 alkalommal 5 fő részvételével

 • Interaktív weblap kialakítás

2013. június és július hónap is 1 alkalommal és 1 fő részvételével

 • Interaktív kiállítás

1 alkalommal 150 fő látogatásával

 • Egészségnap

2013. május 150 fő részvételével

 • Gyakorlati oktatás, tréning

5 alkalommal 6 fő részvételével 2013 májusában

 • Előadás

1 alkalommal 30 fő részvételével 2013. február

 • Rajz, plakát verseny

1 alkalommal 30 fő részvételével 2013. június

 • Csoportfoglalkozás

2013. január és május között minden hónapban 1 alkalommal 6 fő részvételével

 

Drog- és túlzott alkoholfogyasztást megelőző, tudományosan megalapozott módszereket és eszközöket alkalmazó programok megvalósítása

 • Egészségügyi állapotfelmérés

1 alkalommal 30 fő részvételével 2013. március

 • Gyakorlati oktatás, tréning

2013 áprilisában 5 alkalommal 6 fő részvételével

 • Előadás

1 alkalommal 30 fő részvételével 2013. június

 • Csoportfoglalkozás

2012. december 1 alkalommal és 2013. január és április között minden hónapban 1 alkalommal 6 fő részvétel

 

Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítása

 • Gyakorlati oktatás, tréning

2013 márciusában 5 alkalommal 6 fő részvételével

 • Előadás

2012. december 1 alkalommal 30 fő részvételével valamint 2013 márciusában szintén 1 alkalommal és 30 fő részvételével

 • Csoportfoglalkozás

2012 decemberében 1 alkalommal 6 fő részvételével illetve 2013. január, május, június, júliusban minden hónapban 1 alkalommal 6 fő részvételével

 

Stressz kezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló egészségfejlesztési programok megvalósítása

 • Egészségügyi állapotfelmérés

1 alkalom 30 fő részvételével 2013. május

 • Gyakorlati oktatás, tréning

2013 februárjában 5 alkalommal 6 fő részvételével

 • Előadás

1 alkalom 30 fő részvételével 2013. március

 • Csoportfoglalkozás

2013. január és június között (március kivitelével) minden hónapban 1 alkalommal 6 fő részvételével

 


Elkészült a Rozetta-coop Kft. egészségterve, mely a dolgozók egészségét szem előtt tartva határoz meg beavatkozási stratégiát.

A Rozetta-coop Kft 9 385 600 forint 100%, vissza nem térítendő támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2-11/1. számú „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek pályázati program keretében, mely 2012. októberében indul.

A program alapját a munkahelyi egészségterv részét képező helyzetelemzés adja, mely a munkatársak egészségi állapotának felmérését volt hivatott megcélozni.

A vállalt rendezvénysorozat hosszú távú célja többek között a munkahelyi közösség egészségfejlesztése, az egészségtudatosság erősítése, a káros szokásoktól mentes élet elősegítése. Ennek megfelelően az elkövetkezendő 1 évben különféle programokat szervezünk a dolgozóinknak.

Ilyen például az egészségnap, melyen különböző előadásokat és gyakorlati bemutatókat fognak tartani a szakemberek.

Stressz- és konfliktuskezelési előadást is szervezünk, a stressz-kezelésre tréningek segítségével különböző technikák elsajátítását biztosítjuk a részvevőknek, illetve az életvezetési, drog és alkohollal kapcsolatos csoportfoglalkozáson is hasznos tudnivalókkal találkozhatnak munkavállalóink.

A vállalat kiemelten támogatja a dohányzásról leszoktató programokat is, így gyakorlati foglalkozások keretében, szakértők irányítása mellett tehetik le dolgozóink a cigarettát.

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


 • A Rozetta-coop Kft. által „Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projekt által megszervezett programok olvashatók.

2012. december

 • Fórum, munkacsoport megbeszélés

A nyertes pályázattal kapcsolatosan december 7-én a cég vezetői fórum, munkacsoport megbeszélést szerveztek. A fórumon az érdekelt felek közösen határozták meg az egészséget érintő legnagyobb problémákat. Az első alkalommal a vezetők tájékoztatták a megjelenteket a már eddig lezajlott programokról, ezeket értékelték illetve a további programok összeállítására, megvalósítására fordították a figyelmet.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2012. december 10-én egészségügyi állapotfelmérés kerül megrendezésre.

Az állapotfelmérésekre szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • egészségügyi állapotfelmérés

A program során több alkalommal is végeztünk állapotfelmérést, ezeket a méréseket egy általunk megbízott egészségügyi szakember végezte:

 • testmagasság

 • vérnyomásmérés

 • BMI számítás

 • koleszterinszint mérés

 • vércukormérés

 • légzésfunkció mérés

A különböző méréseken résztvevő emberek szakszerű tanácsadásban részesültek, valamint a vizsgálat eredményeiről egy értékelő lap került kiállításra, amely tartalmazta az összes vizsgálat eredményét.

Drog- és túlzott alkoholfogyasztást megelőző, tudományosan megalapozott módszereket és eszközöket alkalmazó programok megvalósítás.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2012. december 12-én drog- és túlzott alkoholfogyasztás megelőzésére irányuló csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

A kiscsoportos foglalkozás megrendezésére és lebonyolítására a hozzá szükséges rendezvényelemek és előadók biztosításával munkaidő keretein belül került sor. A dolgozók esettanulmányokat dolgoztak fel illetve volt néhány olyan munkavállaló, aki a környezetében már találkozott drog és alkohol problémával küzdő emberrel ők saját tapasztalataikat osztották meg ezen a foglalkozáson.

Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítása

 • előadás

Az előadás megrendezésére és lebonyolítására a hozzá szükséges rendezvényelemek és előadók biztosításával munkaidő keretein belül került sor. Az előadás célja a krónikus betegségek kialakulásának csökkentése, egy kiegyensúlyozott életvitel lehetőségének bemutatása volt. Az előadó bemutatta, hogy, mik azok a főbb tényezők ami az elhízást okozza pl. táplálkozási problémák, kevés mozgás illetve az elhízás orvosi okai. Napjainkban már egyre több ember küzd valamilyen allergiával, ezért fontosnak tartottuk, hogy erről is szó essen az előadáson. Az egészségünk védelméhez tartozik még a bőrünk védelme is, ezért a szakember ismertette a napozás aranyszabályait.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2012. december 20-án Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítására irányuló csoportfoglalkozást tartunk.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

A csoportfoglalkozás során a jelenlévő tagok végig együtt maradtak. Célja az volt, hogy a munkavállalók egymástól is tanuljanak. A foglalkozásokon a csoportvezető minden alkalommal, kis feladatokkal készült. Ezen az első foglakozáson tesztekkel, kérdőívekkel mérte fel az egyéni készségeket, képességeit, kompetenciáit.

2013. január

Stressz kezelő, lelki egészség megőrzésre irányuló egészségfejlesztési programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. január 8-án stressz kezelő és lelki egészség megőrzésre irányuló csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

A kiscsoportos foglalkozás megrendezésére és lebonyolítására a hozzá szükséges rendezvényelemek és előadók biztosításával munkaidő keretein belül került sor. A csoportos foglalkozás célja az volt, hogy a munkavállalók hatékonyan tudjanak kommunikálni, adott esetben tudjanak „nem”-et mondani, ezzel is megelőzve egy stressz helyzetet.

Önismereti és pszichológiai teszteket töltöttek ki a munkavállalók.

Drog- és túlzott alkoholfogyasztást megelőző, tudományosan megalapozott módszereket és eszközöket alkalmazó programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. január 10-én drog- és túlzott alkoholfogyasztás megelőzésére irányuló 2. csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

A második csoportfoglalkozáson droggal kapcsolatos filmet vetítettek a résztvevőknek illetve a hozzá kapcsolódó törvényeket ismertették.

Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. január 25-én dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítására irányuló csoportfoglalkozást tartunk.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Az állapotfelmérés és a dohányzási szokások elemzése, a függőség szintjének megállapítása után kezdődött a kurzus. A dohányzás káros hatásainak bemutatása a dohányos tüdőn, dohányos Zsuzsin és a Dohányos száj bemutatása szemléltető eszközökön.

Kilégzési CO mérés.

Az első kurzus vezetett motivációs elbeszélgetés volt, amely során a résztvevők bemutatkoztak, elmondták ki mióta dohányzik, volt e leszokási kísérlete, hányszor, mennyi ideig, miért szokott vissza stb.

Az előadó kérdéseket tett fel, amelyre a résztvevők válaszoltak, az irányított kérdések kapcsán a felmerülő problémákra válaszolt, vagy magyarázott.

Így folyamatosan fenntartotta a hallgatóság érdeklődését, illetve hagyta, hogy maguk is megtalálják a válaszokat.

A cél egy önsegítő csoport kialakítása, spontán szerveződéssel.

Ezen az előadáson megtudták, hogy milyen feltételes reflexek, életkörülmények és helyzetek váltják ki a dohányzási reflexet bennük.

Feladatuk az első alkalom után dohányzási motivációs napló otthoni vezetése, a munkahelyen, vagy otthon segítők keresése és bevonása a programba,majd a leszokás napjának kijelölése.

Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. január 29-én Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítására irányuló 2. csoportfoglalkozást tartunk.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Második alkalommal került megrendezésre a csoportfoglalkozás, ahol a család fontosságáról esett szó. Anya, apa, gyermek szerepe a családban, hogyan fejlődik a gyermek személyisége a szülőktől átvett minta alapján. Mindezek szituációs gyakorlatokkal és tesztekkel valósultak meg.

2013. február

Stressz kezelő, lelki egészség megőrzésre irányuló egészségfejlesztési programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. február 7-én stressz kezelő és lelki egészség megőrzésre irányuló gyakorlati oktatás, tréning kerül megrendezésre.

A gyakorlati oktatásra, tréningre szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • gyakorlati oktatás, tréning

Az előadás után 5 alkalommal a munkavállalók gyakorlati oktatásokon, tréningeken vettek részt, ahol részletesebben megismerték, hogy milyen problémákat okozhat egy-egy kialakult stressz helyzet. Páros és egyéni gyakorlatokat végeztek, amely során arra törekedtünk, hogy megtanulják, pozitívan kezelni a stressz helyzeteket.

Stresszkezelések bemutatása:

 • Stresszlabda

 • Számolj el magadban 10-ig”

 • Mozgás terápia


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. február 12-én stressz kezelő és lelki egészség megőrzésre irányuló 2. csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

A foglalkozás alkalmával stressz kezelő technikákat mutattak be.

 • Pszichoedukációs technikák

Célja hogy az emberek megtanulják felismerni a tipikus stressz helyzetet.

 • Kognitív terápiás technikák

A gondolkodási hibák (pl. rosszul értelmezett információk, helytelen következtetések, stb.) felismerése és korrigálása

 • Viselkedésterápiás technikák

A kommunikációs készségek fejlesztése a sikeresebb problémamegoldást, ezen keresztül a stresszes helyzetekkel való eredményes megküzdést segíti.

 • Relaxációs technikák

A relaxációs, meditációs technikák a leghatékonyabb feszültség-levezetők, amelyeket testünkben kedvező, feszültségcsökkentő élettani változások kísérnek.

Drog- és túlzott alkoholfogyasztást megelőző, tudományosan megalapozott módszereket és eszközöket alkalmazó programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. február 14-án drog- és túlzott alkoholfogyasztás megelőzésére irányuló 3. csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Kérdőíves állapotfelmérés történt, amelyből kiderült, hogy a dolgozóknál sem a drogfogyasztás, sem az alkoholfogyasztás nem igazán fordul elő, viszont tájékozatlanok a gyermekeiket veszélyeztető drogokról, és azokról az életkörülményekről és helyzetekről, amelyek drogfogyasztásra utaló jelek a fiataloknál.

Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítása

 • előadás

Tematika:

 • A dohányzás, mint „világjárvány”

 • Dohányzás számokban

 • Aktív és passzív dohányzás hatásai

 • Nikotin és a függőség

 • A dohányfüst káros hatásai

 • Szív- és érrendszeri betegségek


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. február 27-én dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítására irányuló 2. csoportfoglalkozást tartunk.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

A függőség főbb jeleit és a dohányzás káros szociális, társadalmi és egészségügyi hatásait beszélték meg. A foglalkozás végén pedig COPD tesztet töltöttek ki a jelenlévők. Valamint gyakran felmerülő kérdéseket vitattak meg pl.:

 • A dohányzásról való leszokás után mit kell tenni?

 • Bármit lehet-e enni és inni?

 • Mit lehet tenni, ha leszokás után újra rá szeretnénk gyújtani?


2013. március

Stressz kezelő, lelki egészség megőrzésre irányuló egészségfejlesztési programok megvalósítása

 • előadás

A dolgozók egy stresszről tartott előadáson vettek részt, valamint hozzá kapcsolódó kiadványt is kaptak.

Az előadás által érintett témák:

 • A stressz fogalma, jelentése

 • A stressz különböző fajtái

 • Milyen stresszreakciók léteznek?

 • Munkahelyi stressz következményei

 • A stressz kezelés folyamata

Drog- és túlzott alkoholfogyasztást megelőző, tudományosan megalapozott módszereket és eszközöket alkalmazó programok megvalósítása.


Meghívó!

 

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. március 7-én 2. egészségügyi állapotfelmérést szervezünk.

Az állapotfelmérésekre szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • egészségügyi állapotfelmérés

Újra megrendezésre került az egészségügyi állapotfelmérés a méréseket egy általunk megbízott egészségügyi szakember végezte:

 • testmagasság

 • vérnyomásmérés

 • BMI számítás

 • vércukormérés

 • légzésfunkció mérés

A különböző méréseken résztvevő emberek szakszerű tanácsadásban részesültek, valamint a vizsgálat eredményeiről egy értékelő lap került kiállításra, amely tartalmazta az összes vizsgálat eredményét.


Meghívó!

 „Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. március 12-én drog- és túlzott alkoholfogyasztás megelőzésére irányuló 4. csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

 A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Az előző csoportfoglalkozáson tapasztaltak alapján a magatartásformákkal, illetve a drogok típusaival és a törvényi szabályozással ismertettük meg a dolgozókat, és ezekről kiadványokat készítettünk, hogy mire kell figyelniük gyermekeiket illetően.

Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítása

 • fórum, munkacsoport megbeszélés

Három hónap elteltével március 9-én újra fórum, munkacsoport megbeszélést tartottunk.

Ahol a már megrendezésre került programokról számoltak be a résztvevők, kinek milyen tapasztalata volt és min kell a jövőben változtatni.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. március 20-án dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítására irányuló 3. csoportfoglalkozást tartunk.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Konzultáció és farmakoterápia.

Egyéni javaslat a leszokási módszerre a függőségi szint alapján tanácsadás: szükséges-e gyógyszeres kezelés, ha igen mi, és hogyan kell alkalmazni / tapasz, tabletta rágógumi/

Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. március 27-én Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítására irányuló gyakorlati oktatást, tréninget tartunk.

A gyakorlati oktatás, tréningre szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • gyakorlati oktatás, tréning

Koleszterin mérés után kerekasztal megbeszélés formájában egy belgyógyász szakember segítségével táplálkozási tanácsadás történt.

 • előadás

A jelenlévők az előadáshoz kapcsolódó kiadványt kaptak.

Első előadás tematikája:

 • A mozgás jótékony hatásai

 • Mi okozza az elhízást és a túlsúlyt?

 • Élelmiszer piramis

 • Étkezési szabályok

Második előadás tematikája

 • Az allergia

 • A napozás aranyszabályai

 • Házi tisztítószerek saját kezűleg


2013. április

Stressz kezelő, lelki egészség megőrzésre irányuló egészségfejlesztési programok megvalósítása


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. április 10-én stressz kezelő és lelki egészség megőrzésre irányuló 3. csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

A csoportfoglalkozás soron következő témája a munkahelyi stressz volt.

Kockázati tényezők:

 • Értelmetlen, vagy monoton munkavégzés

 • Vezetői magatartás

 • Koncepció nélküli irányítás

 • Az elismerés hiánya

 • Igazságtalanság okok

Védő tényezők:

 • Az élet értelmének védő szerepe

 • A normatartás védő szerepe, a közös erkölcsi elvek, a hosszú távú tervezés lehetősége

Szituációs feladatok megoldása, ki hogyan reagál a felmerülő stressz problémákra.

Drog- és túlzott alkoholfogyasztást megelőző, tudományosan megalapozott módszereket és eszközöket alkalmazó programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. április 19-én drog- és túlzott alkoholfogyasztás megelőzésére irányuló 5. csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Az utolsó foglalkozáson az alkohol témájában a dolgozók gyakran felmerülő kérdéseket illetve „Miért kérdéseket” pl: Miért kapu az alkohol a többi függőségre? Miért iszunk egyre többet? Miért gondolja az alkoholt rendszeresen fogyasztó, hogy képes leszokni bármikor? vitattak meg. Tanácsokat kaptak, hogyan kezeljék, ha észreveszik, hogy valamelyik hozzátartozójuk veszélyben van.

Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. április 26-án dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítására irányuló gyakorlati oktatást, tréninget tartunk.

A gyakorlati oktatásra, tréningre szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • gyakorlati oktatás, tréning

Amelyek során a munkavállalók megismerkedtek:

 • Dohányzó Zsuzsival”- Ő egy baba, amely megmutatja, hogy egyetlen cigaretta elszívásával mennyi kátrány jut a tüdőbe.

 • Dohányos szájjal”- a modell szemlélteti a dohányzás által fogakon okozott elváltozást

 • Dohányos tüdő”- egy dohányzó tüdejét szemlélteti

2013. május

Stressz kezelő, lelki egészség megőrzésre irányuló egészségfejlesztési programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. május 6-án stressz kezelő és lelki egészség megőrzésre irányuló 4. csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

A foglalkozás során a jelenlévők konfliktuskezelési technikákat ismertek meg, illetve hogy milyen betegségekhez vezet a stressz pl.: szorongás, hangulatzavarok, alvás zavar, izom- és ízületi fájdalmak, daganatos betegségek

Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítása

 • egészségnap

A programhoz kapcsolódóan egy egész napos rendezvény került megszervezésre, amely során a következő programok voltak:

Ingyenes szűrővizsgálatok:

 • vércukorszint mérés

 • vérnyomásmérés

 • testtömeg mérés

 • CO szint mérés dohányosoknak

 • stressz-szint felmérés

Szaktanácsadások, előadások:

 • életvezetési, táplálkozási tanácsadás

 • Zenés Aerobik

 • különböző megbetegedésekre gyógyteák ajánlása

 • Minden amit az egészséges táplálkozásról tudni kell” előadás

Sport programok:

 • Aerobik

 • Billiárd

 • Csocsó

 • Foci

Gyerek programok:

 • kreatív foglalkozások

 • arcfestés

 • rajzfilmvetítés


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. május 13-án dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítására irányuló 2. gyakorlati oktatást, tréninget tartunk.

A gyakorlati oktatásra, tréningre szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • gyakorlati oktatás, tréning

Ezúttal a dohányzásról való leszokást segítő termékeket ismertek meg.

 • Gyógyszertárakban kapható termék (nikotin tapasz, elektromos cigaretta)

 • Természetgyógyászati módszerek (MCC kezelőkészülék, BRT-vel való leszokás)


Meghívó!

 „Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. május 15-én dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítására irányuló 4. csoportfoglalkozást tartunk.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Kilégzési Co mérés.

Megoldások a magas rizikójú helyzetekre, a sóvárgással való megküzdés módszerei és relapszus prevenció, félelmek és megoldások.

Ez a foglalkozása a már kialakult önsegélyező csoport működésén alapult, mivel az előadó tippeket adott néhány mondatban, majd szóra bírta a csoportot, tapasztalataikat és ötleteiket osztották meg egymással.

A folyamatot kísérő depresszió, hízás, idegesség leküzdésére természetgyógyász adott tanácsot.

Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítása.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. május 31-én Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítására irányuló 3. csoportfoglalkozást tartunk.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Az foglalkozáson egy belgyógyász főorvos, a cukorbetegség okairól, tüneteiről a gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelésről beszélt.

Ezután kérdéseket tehettek fel, amire a főorvos válaszolt.


2013. június

Stressz kezelő, lelki egészség megőrzésre irányuló egészségfejlesztési programok megvalósítása


 

Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. június 11-én stressz kezelő és lelki egészség megőrzésre irányuló 5. csoportfoglalkozás kerül megrendezésre.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Az utolsó csoportfoglalkozás alkalmával megvitatták, hogy miért is jó a csoportos stresszkezelés. Számos előnye van, hiszen a résztvevők közötti tapasztaltcsere sokak számára hasznos tanács, javítja az egymás közötti kapcsolatokat, javul a kommunikációs készség, amivel pedig sok stressz helyzetet el lehet kerülni.

Drog- és túlzott alkoholfogyasztást megelőző, tudományosan megalapozott módszereket és eszközöket alkalmazó programok megvalósítása

 • előadás

A jelenlévők az előadáshoz kapcsolódó kiadványt kaptak.

A drog- és túlzott alkoholfogyasztásról szóló előadáson elhangzott témák:

Az előadás első felében

 • Alkoholfüggőség

 • Alkoholizmus előfordulása

 • Alkoholba menekülés okai

 • Tünetek

 • Gyógyulási esélyek

A második részében

 • Miért nyúl valaki droghoz?

 • Mit nevezünk drognak?

 • Tíz jel, ha egy hozzátartozónk drog közelébe került

 • Mik azok a designer drogok?

 • Néhány designer drog és hatásai

Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítása

 • fórum, munkacsoport megbeszélés

Az utolsó június 17-én tartott fórum, munkacsoport megbeszélésen leginkább az egészségnappal kapcsolatos tapasztalatokat osztották meg egymással a jelenlévők.

 • interaktív weblap kialakítás

Elkészült az interaktív weblap, ahol nyomon követhetőek a projekt során megrendezésre került programok.

 • rajz, plakát verseny

A gyermekek számára rajz és plakát verseny került meghirdetésre. Az első három helyezet nyereményben részesült.

Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítása


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. június 28-án Az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok megvalósítására irányuló 4. csoportfoglalkozást tartunk.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

A foglalkozás ezúttal egy természetgyógyász tartotta, az elhízás mai szemléletéről szólt, és étkezési, mozgási tanácsokat kaptak a jelenlévők, illetve fülakupunktúrás kezelésre lehetett jelentkezni a fogyni vágyóknak. A fülakupunktúrás kezelés a személyes találkozások kapcsán történik,1 hónapon át, heti 2 alkalommal. Utána a hallgatóság kérdezhetett tőle.

A fogyókúrás program egyéni foglalkozás a továbbiakban, a fogyni vágyók személyes találkozások kapcsán kapnak tanácsot, illetve telefonon és e-mailben kereshetik meg.


2013. július

Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítása


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. július 16-án 3. egészségügyi állapotfelmérést szervezünk.

Az állapotfelmérésekre szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • egészségügyi állapotfelmérés

Az utolsó egészségügyi állapotfelmérést is egy általunk megbízott egészségügyi szakember végezte a különböző méréseket pl. úgymint:

 • vérnyomásmérés

 • BMI számítás

 • koleszterinszint mérés

 • vércukormérés

 • légzésfunkció mérés

A különböző méréseken résztvevő emberek szakszerű tanácsadásban részesültek, valamint a vizsgálat eredményeiről egy értékelő lap került kiállításra, amely tartalmazta az összes vizsgálat eredményét.

 • interaktív weblap kialakítás

Folytatódott a weblap kialakítás. Ha még bárkinek bármilyen kérdése van, akkor az interaktív felületen ezt is megteheti illetve innen még játékos formában elérhetőek a tesztek is, amivel a program során már néhányan találkoztak.


Meghívó!

Egészséges életmód a Rozetta-coop Kft-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0515 azonosító számú projektkeretében 2013. július 30-án dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok megvalósítására irányuló 5. csoportfoglalkozást tartunk.

A csoportfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves munkavállalót!

 • csoportfoglalkozás

Tapasztalatok, motivációs gyakorlatok ismétlése, a jutalmazás szerepe.


 

Comments are closed.