Mi történik amikor leszokik a dohányzásról?

Ha most éppen dohányzik, tegye le a cigarettát. Ha egyszer befejezte, soha ne vegyen fel másikat. Mindössze 20 perccel azután, hogy befejezte a cigarettázást, teste fantasztikus változásokon fog keresztül menni. Ha már agyban eldöntötte hogy leszokik, de nehéz fizikálisan is rávennie magát a dohányzás abbahagyására, akkor ez az információ meg fogja adni a végső lökést Önnek. Itt vannak a dohányzásról való leszokás előnyei és az, hogy mi fog történni, amikor abbahagyja a dohányzást.

 

Körülbelül 20 perc után a vérnyomás és a pulzusszám csökkenni fog és a kezek, lábak hőmérséklete pedig növekszik.

 

Körülbelül 8-12 óra után a vér szén-monoxid szintje lecsökken a normál kerékvágásba, a vér oxigén szintje növekedve normalizálódik.

 

Az első 24 órában a szívroham esélye jelentősen csökken.

 

Körülbelül 48 óra múlva az idegvégződések elkezdenek visszanőni, a szaglás és ízérzékelés is javul.

 

2 hét és 3 hónap közt javul a vérkeringés, a séta könnyebbé válik, a köhögés és nehézlégzés ritkábban lesz tapasztalható. A váladék termelése csökken és körülbelül 3 hónap múlva a légzésfunkció jelentősen javul.

 

1 és 9 hónap között az eddig felsorolt ​​előnyök mellett érzékelni fogja az arcüregek felszabadultságát, a fáradékonyság és légszomj megszünését. A tüdő ciliák, apró szőr-szerű struktúrák visszanyerik normális működésüket és a tüdőből kifelé fogják hajtani a szennyeződéseket.

 

1 éven belül a szívkoszorúér-betegség és a szívinfarktus kockázata a felére csökken.

 

5 és 15 év közt a stroke visszatér a normális kerékvágásba, ugyanúgy mint dohányzás előtt.

 

Körülbelül 10 év múlva a különböző daganatos betegségek, beleértve a tüdő, száj, torok, a nyelőcső, hólyag-, vese-és hasnyálmirigyrák esélye nagymértékben csökken. A tüdőrák kockázata visszatér egy nem-dohányzó ember szintjére. Az étrend és a dohányzási szokások teszik ki a rákos megbetegedések közel 60 százalékát.

 

Körülbelül 15 év múlva a szívkoszorúér-betegség és a szívinfarktus kockázata olyan mint azé a személyé, aki soha nem dohányzott életében.Tehát mi történik miután leszokott a füstölésről?

 

A hihetetlen mennyiségű pénz megtakarítása mellett a leszokással egészségünk is lassan visszatér.

This entry was posted in Dohányzásról való leszoktatás. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .