A kezdetek

Vizsgálat közbenAz Életmód Program keretében első lépésként a dolgozók állapotfelmérése történt meg. Ennek módszere orvosi vizsgálat, személyes elbeszélgetés, és kérdőívek kitöltése volt. A kérdőívekben a munkahelyi stressz a függőségek (alkohol, drog, internet, édesség) sportolási szokások, dohányzási szokások felmérésére helyeztük a hangsúlyt. Felmértük a munkahelyi interperszonális kapcsolatokat.

A program második lépése a munkahelyek és a munkahelyi ártalmak felmérése volt. Ennek kapcsán részletesen megvizsgáltuk az egyes dolgozók munkakörülményeit.

A munkahelyi vezetőkkel történt személyes interjúk során rákérdeztünk arra, hogy milyen védelemben részesülnek a dolgozók a munkahelyi ártalmakkal kapcsolatban, illetve milyen további terveik vannak a munkakörülmények javítása érdekében.

Mindezek ismeretében készítettük el a vállalat rövid, közép és hosszú távú egészségtervét, amely részletesen felsorolja a teendőket és az azért felelős pozíciókat is.

This entry was posted in Dohányzásról való leszoktatás. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .