A programról

USZT_C_A2_Rozetta-Coop

Cégünk a dolgozóink életminőségét, az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátítását is kívánja támogatni.
Ennek érdekében kidolgoztuk egészségfejlesztési stratégiánkat, amelyet az Új Széchényi terv sikeres pályázata útján valósítunk meg.
Választott fő céljaink:
Dohányzásról leszoktató támogató program Stresszkezelő,lelki egészség megőrzésére irányuló program Életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó program.

A Rozetta Kft. egészségmegőrzéssel kapcsolatos hitvallása

A Rozetta-coop kft sütő és cukrászüzeme az alábbi módon kíván hozzájárulni a dolgozók egészségi állapotának megőrzéséhez, illetve javításához.

A HACCP oktatás keretei között kiemelten hangsúlyozik az egészséges életmód minőségének javítását elsősorban a dohányzás és alkoholfogyasztás mellőzését.
A foglalkozási veszélyek káros hatásainak megelőzése érdekében munkavédelmi oktatásokat tartunk, amelyben nyomatékosan felhívjuk a figyelmet a sütő és cukrásztermékek gyártása során használt eszközök balesetmentes kezelése fontosságára. A zsíros nedves padozat csúszásveszélyeire. A hűtött helységben történő tartózkodás szabályaira. Mindehhez munkaruházatot és védőfelszerelést biztosítunk,
A sütőkocsi illetve a sütőkemencéből a meleg sütőlemez és a sütőkocsik kivételéhez megfelelő védő kesztyűt biztosítunk. Álláspontunk szerint legfontosabb a preventív munkahelyi egészségmegőrzés a jó munka szervezés és munkavégzés érdekében.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kapacitásbővítés a mezőkövesdi Rozetta-Coop kft-nél

Szechenyilogo
Meglévő épület felújításával, új épület építésével, valamint speciális eszközök és gépek beszerzésével zárul a Rozetta Coop Kft termelési kapacitásának fejlesztését célzó beruházása. A most megvalósuló beruházásnak köszönhetően a nagyobb termelési kapacitás mellett magasabb gyártási színvonalon tudjam majd kiszolgálni meglévő és új ügyfeleit a vállalkozás.
A beruházás költségeink 50%-át a vállalkozás önerőből finanszírozza, a fennmaradó 32,51 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból nyert, Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 65,01 millió forint.

A Rozetta-Coop Kft-t 1992-ben hozta létre a Mezőkövesdi Szövetkezeti Zrt, valamint 4 magánszemély azzal a céllal, sütő és cukrászipari termékeket állítson elő. Az eltelt több mint 23 évben vállalkozásból egy megbízható, megfelelő minőséget képviselőkép alakult ki a megrendelők körében. Termékeiket több mint 20 településen értékesítik, élelmiszerboltok, intézmények és iskolák részére egyaránt. A beruházás megkezdése előtt a cég elérte a teljes kapacitását, ezért sok esetben potenciális megrendeléseket kellett visszautasítaniuk, mely eredményeképpen a lehetséges bevételtől való elesés mellett, a visszautasított megrendelőket is elveszítették. Ez rontotta a vállalkozás megítélését, veszélyeztetheti a piaci helyzetét, valamint a munkahely megtartó képességét. A most záruló program keretén belül a Rozetta-Coop Kft. eredeti épületének felújítása, valamint egy új épület építése valósult meg. Ezen infrastrukturális beruházások elengedhetetlenek a beszerzendő eszközök megfelelő ,telepítéséhez, a növekvő kapacitások befogadásához, valamint a növekvő munkaerő elhelyezéséhez. A projekt keretében beszerzésre került kenyérszeletelő gép, vízhűtő berendezés, spiráldagasztó kivehető csészével (valamint kapcsolódó csészék), spiráldagasztó fix csészével, kúpos gömbölyítő, tészta nyújtógép, manuális hexagonal gép, zsemle osztó-gömbölyítő, kelesztő kamra, ciklotermikus etázskemence, csokoládé temperáló, párátlanító berendezés, légtechnikai berendezés. A beruházás során beszerzett eszközök és a kialakított új épület hozzájárul a Rozetta-Coop Kft. termelési kapacitásának növeléséhez, segíti a piaci helyzetük megerősítését, és megalapozza a cég további fejlesztési elképzeléseinek lehetőségét. A most megvalósuló projekt eredményeképpen magasabb színvonalú, a higiéniai előírásoknak teljes mértékben megfelelőtermelési és munkahelyi környezet jön létre, nő a vállalkozás gazdasági stabilitása és ezáltal munkahely megtartó képessége, a megnövekedett kapacitás kiszolgálása érdekében 4 fő új munkaerő felvételére kerül sor.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával a Gazdaságfejlesztési Innovációs Operatív Program keretében valósult meg.

Pályázat adatai:
Kedvezményezett: ROZETTA-COOP Sütő- és Cukrászipari Termékgyártó és Forgalmazó Kft.
Projekt címe: Kapacitásbővítés a Mezőkövesdi Rozetta-Coop Kft.-nél
Támogatás összege: 32.505.787 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.08.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00752

Szabó László ügyvezető
Rozetta Coop Kft.
Cím: 3400 Mezőkövesd, Mátyás király u. 54.
Tel. 49/412-232


Comments are closed.